duminică, 21 iulie, 2024
Home Externe Chinezii și milioanele: dezvăluiri financiare explozive legate de proprietățile lui Trump

Chinezii și milioanele: dezvăluiri financiare explozive legate de proprietățile lui Trump

de Redacția Dotto

Conform informațiilor financiare menționate într-un raport al Camerei Reprezentanților, guvernul chinez și instituțiile controlate de stat asociate au efectuat plăți semnificative, depășind suma de 5,5 milioane de dolari, către proprietățile deținute de Donald Trump pe durata mandatului său prezidențial.

Democrații au transmis joi informații suplimentare privind aceste plăți: contribuții semnificative de la Ambasada Chinei în Statele Unite, o bancă chineză acuzată de încălcarea sancțiunilor privind Coreea de Nord și o companie chineză de tranzit aerian de stat.

Documentele, obținute de la fosta firmă de contabilitate a lui Trump, Mazars USA, sugerează că China nu a fost singura țară care a adoptat această practică. Alte 19 națiuni au făcut plăți în valoare de cel puțin 7,8 milioane de dolari la diverse afaceri și proprietăți deținute de Trump, inclusiv hotelurile sale din Washington DC, New York și Las Vegas.

Conform Constituției SUA, președinților le este interzis să primească plăți financiare sau cadouri „de orice fel” de la guverne și monarhi străini, cu excepția cazului în care obțin acordul Congresului.

Democrații au subliniat că aceste plăți ridică noi semne de întrebare cu privire la influența pe care Trump ar fi putut-o avea în timpul mandatului său. Un exemplu notabil este refuzul lui Trump de a impune sancțiuni Băncii Industriale și Comerciale a Chinei (ICBC), o entitate de stat care închiria proprietăți în Trump Tower din New York.

Documentele dezvăluie, de asemenea, comentarii controversate ale lui Trump despre relația sa cu Arabia Saudită, sugerând o posibilă legătură între plățile făcute de această țară și deciziile de politică externă ale administrației Trump, cum ar fi semnarea unui acord major de arme în 2017.

În ciuda preocupărilor etice și a acuzațiilor că Trump ar fi încălcat clauza emolumentelor a Constituției SUA, care interzice unui președinte să primească profituri de la un stat străin, legislația în acest sens nu a fost susținută în Congres. Comitetul care a analizat afacerile lui Trump și închirierea clădirii sale din Washington a primit aceste înregistrări în urma unui acord în 2022, după o luptă judiciară prelungită.

sursă: CNN

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult