Tulcea: Incendiu într-un bloc de garsoniere de la o candelă aprinsă lăsată nesupravegheată

Salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au intervenit, în această după-amiază, pe Strada Alunișului din municipiu pentru localizarea și lichidarea unui incendiu anunțat prin apel la numărul unic de urgență 112.

3 echipaje de pompieri au răspuns apelului și s-au deplasat la locul solicitat cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă deoarece incendiul se manifesta într-un bloc de garsoniere cu un număr mare spații locative, transmite ISU Tulcea. Până la sosirea echipajelor de stingere, propagarea incendiului a fost limitată de vecini, iar la scurt timp acesta a fost lichidat în totalitate de către pompierii militari.

Tulcea: Incendiu într-un bloc de garsoniere de la o candelă aprinsă lăsată nesupravegheată

Nu au fost înregistrate victime, iar pagubele materiale au fost limitate la câteva obiecte de mobiler și aparate electrocasnice: un frigider și un televizor.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost o candelă lăsată aprinsă pe frigider a cărei flacără a aprins materialele combustibile din apropiere: hârtii și diferite obiecte din plastic.

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea recomandă folosirea acestor surse de foc cu prudență și cu responsabilitate pentru siguranța lor, a familiei și a celor din jurul lor. „Nu lăsați lumânările, candele ori alte surse de foc deschis nesupravegheate”, transmite pompierii.
„Când folosiți aceste surse de foc, puneți-le într-un loc sigur, departe de materialele ușor inflamabile și pe o farfurie ori tavă din porțelan / metal cu puțină apă! În cazul în care lumânarea / candela se înclină ori cade, să ajungă în apă și să se stingă. Sub nicio formă NU părăsiți locuința înainte de a vă asigura că toate sursele de foc sunt stinse! Chiar dacă o faceți și pentru scurt timp”, mai spun aceștia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Condiții mizere la Târgul de Crăciun din Constanța

Astăzi, comisarii de la Protecția Consumatorilor, sub conducerea președintelui ANPC, Horia…