duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Turism arheologic în adâncurile Mării Negre

Turism arheologic în adâncurile Mării Negre

de Ileana Gheorghiu
Turism arheologic

Turism arheologic. Un nou tip de aventură prinde contur pe litoral. Este vorba despre scufundările la vestigii vechii cetăți Tomis, scufundate în Marea Neagră. Proiectul dezvoltat de un ONG din Constanța este susținut de administrația locală, care îi învită pe turiști să facă turism și arhelogie submarina.

Iar primii scafandrii amatori au răspuns chiar astăzi apelului. Însoțiți de ghizi și de arheologi, mai mulți tineri au coborat astăzi în adâncuri.

Prima lecție de scufundare începe cu cunoașterea echipamentului și îmbrăcarea corectă a acestuia.

Iar zilele acestea vremea pentru scufundări este tocmai bună: nu bate vântul, apa mării este liniștită și nu sunt curenți.

Senzația pe care o ai când înoți printre bancurile de pești este unică, spun cei care au încercat deja acest nou timp de distracție estivală. Iar în adâncuri, pe lângă pești colorați și căluți de mare, scafandrii amatori descoperă și istoria antică a cetății Tomis.

Marea Neagră ascunde un adevărat muzeu, spun specialiștii și nimic din ceea ce este descoperit nu va fi scos la suprafață, tocmai pentru ca acest tip de turism subacvatic să fie încurajat și promovat.

Scufundările sunt inofensive pentru situl arheologic din adâncuri. Toți cei cinci ghizi care îi vor însoți pe vizitatori au specializarea de scafandru arheolog. Sub directa lor supraveghere, vestigiile vor fi privite de la o distanță de minimum un metru.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult