sâmbătă, 25 mai, 2024
Home Actualitate Turism, în zodia incertitudinii

Turism, în zodia incertitudinii

de Redacția Dotto
Ultimele pregătiri înainte de sosirea turiștilor

Un un sezon estival în zodia pandemiei și a incertitudinii, pentru turism. O spun antreprenorii de pe litoral, nevoiți să își facă și anul acesta propriile strategii pentru a atrage turiștii la mare. Și asta din cauza bâlbelor și a mesajelor, de multe ori, contradictorii, ale autorităților de la nivel central, care nu par pregătite să își asume responsabilități prea mari.

Singurul mesaj unitar și din partea guvernaților și a atreprenorilor este cel legat de vaccinare, văzută ca un colac de salvare, care să permită turiștilor să călătorească, iar antreprenorilor să nu își scufunde afacerile.

Chiar și cu bugetele mult reduse, românii nu și-au pierdut apetitul pentru vacanțe și cei mai mulți s-au orientat spre destinațiile interne. Pe litoral, proprietarii de hoteluri, restaurante, terase și cluburi s-au organizat cât au putut de bine, dar se plâng că nu au primit nici prea mult ajutor și nici înțelegere de la autorități, care, spun ei, în loc să caute soluții și să îi sprijine, le-au pus doar bețe-n roate. 

Chiar dacă oficial sezonul începe la 1 mai, anul acesta puțini sunt patronii care vor deschide ușa turiștilor. Motivele, spun antreprenorii sunt legate în mod direct de refuzul autorităților de a-și asuma responsabilitatea. Săptămâna viitoare, pe plajă, la Mamaia, turiștii nu vor găsi șezlongurile și beach-barurile cu care erau obișnuiți, iar cluburile vor fi închise.

Cei mai mulți patroni de pe litoral, și-au impus singuri standarde înalte. Au modificat circuitele în hoteluri și restaurante, au cumpărat aparate pentru dezinfectarea suprafețelor, au intruit personalul să poarte mănuși și măști de protecție, au amplasat mesele la mai bine de un metru distanța una de alta. Chiar și așa, speranța lor cea mai mare pentru ca lucrurile să revină la normal rămâne tot vaccinarea în masă.

Corina Martin, presedinte de onoare RESTO Am invatat “ Am invatat ca orice este posibil si tot ce stiam in administrarea unui bussines, se poate prabusi. Am invatat sa ne redimensionam afacerile sa ne regandim costurile ptr operare. S a modificat tot ce a insemnat vacante, calatorii, ne a afectat puternic, aici pe litoral unde depindem de durata sezonului o lovitura puternica. Suntem pregatiti de noul sezon ? Unii dintre noi da suntem ptr ca am invatat sa ne gestionam afacerea proprie.

Un deputat liberal a anunțat recent că printr-o nouă schemă de ajutor de stat se vor compensa 20% din pierderile companiilor din industria HoReCa, turism și companiilor organizatore de evenimente, afectate de restrictiile impuse de pandemie în 2020.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult