Modelul grecesc sau modelul turcesc? Aceasta este întrebarea de pe buzele hotelierilor de pe litoral, care se pregătesc să primească primii turiști. În timp ce Grecia permite accesul în hoteluri și restauratente doar pentru turiștii care fac dovada oficială a unui test COVID negativ, Turcia a anunțat că nu va impune nicio condiție. Până se decid hotelierii ce model ar fi mai bun de urmat, Biserica prin IPS Teodosie anunță că de Paști îi așteaptă la Constanța în pelerinaj pe toți credincioșii.

Arhiepiscopul Tomisului „Aducem lumina de pe mare, vom face in parcul catedralei, Invierea” „Toti oamenii care vor sa vina eu ii invit sa vina de pe-acum, sa se pregateasca prin post si rugaciune, sa astepte si sa vina la Inviere”

Chemarea la pelerinaj a Arhiepiscopul Tomisului vine într-un moment de profundă incertitudine în care nicio regulă pentru călătorii nu a fost ferm tranșată deocamdată.

Grecia nu ar primi turiști fără dovada clară a unui test COVID-19 negativ, iar Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România agrează ideea și ar putea să o aplice și la noi.

Andi Chirilov – sef ANAT Sud Est „Toata lumea se gandea ca se va ajunge la aceste variante, cum au propus grecii: vaccinare, din câte vedem romanii stau bine la acest capitol” „testul PCR care” „Unele hoteluri din Grecia au ajuns sa subventioneze o parte din costul testului PCR” „sau testul antigen ptr a vedea daca ai trecut prin boala”

Cristian Bărhalescu – patron agentie de turism cel înalt si slab „Modelul grecesc este cel care respecta liniile UE, in acest moment” „pe cand turcii care au nevoie sa primeasca in tara cat mai multi turisti, lasa la liber: toata lumea poate sa calatoreasca”

La polul opus, și modelul Turciei, care nu condiționează intrarea în față de teste sau vaccin anti-COVID-19 are susținători printre antreprenorii de turism din turism pe litoral.

Nicolae Bucovala – presedintele Patronatului din Mamaia cel carunt o5:31 „Deocamdata Turcia este number 1 in ceea ce priveste strigatul de durere daca vreti al turismului turcesc in care spun clar „veniti oameni buni, petreceti-va concediul aici, noi avem grija de voi”. Grecii o spun, dar nu sub aceesi forma”

Patronii de restaurant și cafenele vin la rândul lor cu propuneri pentru a putea funcționa în continuare. Printre acestea și testarea rapidă la intrarea în incinte. Pentru a găsi cele mai bune soluții, Asociația Națională a Agențiilor de Turism își pune mari speranțe în vizita ministrului elen al turismului, care se va veni în România săptămâna viitoare.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…