turisti

Cu prețuri mult mai mici decât în vârf de sezon, soare blând, dar și vânt care începe să își arate puterea, litoralul este încă atractiv pentru mulți turiști.

Pe plajele din Mamaia vezi încă grupuri de tineri care stau la soare, iar unii mai curajoși intră și în apă. Printre ei, administratorii plajelor își fac de lucru, iar la final de săptămână vor trage linie și vor calcula profitul adunat peste vară.

Înfofoliți cu pături și geci, zeci de turiști nu vor în ruptul capului să plece de pe plajele de la malul mării. Spun că deși soarele nu mai este la fel de generos ca în august, încă se bucură de briza mării și de sunetul valurilor. În plus, acum se pot așeza pe plajă după bunul plac.

În ciuda vântului care bate destul de aprig, a valurilor care se sparg de stabilopozi și a temperaturii scăzute a apei, nu puțini au fost nici cei care s-au aventurat în mare.

În timp ce oamenii încă se bucură de vacanță, administratorii plajelor nu își mai văd capul de treabă. Strâng de zor șezlongurile și umbrelele de pe nisip de teamă să nu îi prindă frigul și ploile cu mobilierul de plajă.

Deocamdată ploile și frigul ocolesc litoralul. Meteorologii anunță în continuare vreme de vară cu temperaturi care vor atinge în weekend și peste 25 de grade Celsius.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Gimnastică aerobică: România a cucerit patru medalii la Campionatele Europene de la Pesaro

Sportivii români au cucerit, duminică, patru medalii, una de aur, una de argint şi două de…