vineri, 21 iunie, 2024
Home Actualitate Turneul „Sportul unește” 

Turneul „Sportul unește” 

de Andreea Bălan

În perioada 26 septembrie – 9 octombrie 2022, 20 de copii din Odesa, Ucraina, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, însoțiți de 2 antrenori, efectuează un cantonament de pregătire fizică la Constanța în vederea participării la meciuri amicale de baschet cu echipe constănțene.  

Evenimentul sportiv, organizat de municipalitate cu sprijinul CSM Constanța, face parte din seria de acțiuni de sprijin pentru orașul înfrățit Odesa și are loc la solicitarea partenerilor instituționali din Ucraina, având în vedere situația dificilă creată de războiul de agresiune din țara vecină, care afectează inclusiv posibilitățile sportivilor din Odesa de a efectua antrenamente în condiții de siguranță.  

Pe parcursul zilelor petrecute în orașul nostru, copiii vor vizita principalele obiective turistice ale orașului și vor participa la evenimentele din cadrul programului Be Active 2022 din Săptămâna Europeană a Sportului, pentru a îmbina efortul fizic cu relaxarea, într-un mediu sigur și prietenos. 

Reamintim că orașele Constanța și Odesa sunt înfrățite încă din anul 1991, iar în vara anului trecut o delegație condusă de primarul Gennadiy Trukhanov a vizitat municipiul nostru pentru a celebra împreună 30 de ani de cooperare, ocazie cu care a fost semnată de către primarii celor două municipii „Declarația privind continuarea și consolidarea cooperării între Constanța și Odesa”. 

Acțiunile de sprijin ale municipalității față de orașul înfrățit Odesa vor continua și în perioada următoare. 

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult