Twitter şi Facebook îi vor anula privilegiile lui Donald Trump la sfârşitul mandatului prezidenţial
Home Actualitate Twitter şi Facebook îi vor anula privilegiile lui Donald Trump la sfârşitul mandatului prezidenţial
Actualitate - Breaking news - duminică 8 noiembrie 2020

Twitter şi Facebook îi vor anula privilegiile lui Donald Trump la sfârşitul mandatului prezidenţial

În 20 ianuarie, preşedintele ales Joe Biden ar urma să îi la locul lui Trump la Casa Albă. Până atunci, Twitter îi aplică preşedintelui în exerciţiu reguli speciale, pe motiv de ‘interes public’. Unele mesaje controversate ar fi blocate de reţea pentru orice utilizator care nu se încadrează în categoria ‘lideri mondiali’.

Reţeaua a precizat că tratamentul special nu li se aplică şi foştilor preşedinţi, ci doar ‘liderilor mondiali actuali şi candidaţilor la funcţii publice’. Când astfel de persoane nu mai deţin funcţiile respective, nu li se mai acordă privilegii.

Conform Reuters, „Trump îşi va pierde şi privilegiile de pe Facebook după ce va pleca de la Casa Albă”. Politica online a Facebook defineşte politicienii – ale căror mesaje nu sunt verificate din punct de vedere al adevărului – drept candidaţi, oficiali în exerciţiu, unii din cei numiţi în funcţii de aceştia şi liderii de partide. Reţeaua precizează că „foştii candidaţi sau foştii oficiali continuă să fie acoperiţi de programul nostru de verificare a adevărului, desfăşurat prin terţi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Christian Eriksen a fost stabilizat și transportat la spital. Meciul Danemarca – Finlanda se va relua la ora 21:30

Meciul dintre echipele Danemarcei şi Finlandei, întrerupt în min. 43, după ce mijlocaşul d…