miercuri, 22 mai, 2024
Home Actualitate Ucraina anunță că drone rusești au căzut pe teritoriul României. MApnN infirmă incidentul

Ucraina anunță că drone rusești au căzut pe teritoriul României. MApnN infirmă incidentul

de Redacția Dotto

Ucraina spune că drone rusești au căzut și explodat pe teritoriul României, în atacul asupra portului Izmail.

Oleg Nikolenko, Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev a declarat că dronele rusești au căzut și au explodat azi dimineata  pe teritoriul României în timpul atacului asupra infrastructurii portuare ucrainene de pe Dunăre.

Aceasta este încă o confirmare a faptului că teroarea Rusiei reprezintă o amenințare uriașă nu numai pentru securitatea Ucrainei, ci și pentru securitatea țărilor vecine, inclusiv a statelor membre NATO”, a scris oficialul ucrainean, Oleg Nikolenko, pe Facebook.

Nikolenko a publicat o imagine care arată flăcările unei explozii de pe malul opus al Dunării. O alta sursă din industria ucraineană a declarat că două drone rusești au căzut pe malul românesc al Dunării.

Ministerul Apărării de la București a infirmat informațiile. Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, atât în cursul nopții trecute, cât și sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii din proximitatea porturilor ucrainene de la Dunăre.

„În niciun moment, mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României”, se arată într-un comunicat de presă al MApN. 

Ministerul Apărării Naționale reiterează faptul că aceste atacuri ale Federației Ruse îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate și sunt în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult