duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Ucraina, fără telefonie și internet după un atac cibernetic

Ucraina, fără telefonie și internet după un atac cibernetic

de Redacția Dotto

Un atac cibernetic de amploare a vizat, marți, Kyivstar, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Ucraina. Agenția de apărare cibernetică a Ucrainei a transmis că atacul a fost revendicat de gruparea de hackeri pro-ruși Solntsepyok.

Într-o postare pe Telegram, Solntsepyok a publicat capturi de ecran care ar demonstra cum au fost accesate serverele Kyivstar. Gruparea susține că a distrus peste 10.000 de computere și 4.000 de servere, inclusiv sistemele de stocare în cloud și de backup.

Atacul a cauzat întreruperi ale serviciilor de telefonie mobilă și internet în mai multe zone din Ucraina. Kyivstar a declarat că a reușit să restabilească parțial serviciile în câteva ore, dar că unele funcții, cum ar fi roamingul internațional, încă nu sunt disponibile.

Atacul asupra Kyivstar este cel mai recent dintr-o serie de atacuri cibernetice care au vizat infrastructura critică a Ucrainei în timpul războiului. Rusia a folosit atacurile cibernetice ca o modalitate de a perturba economia ucraineană și de a submina moralul populației.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult