Home Externe Politică externă Ucraina la expulzat pe consulul rus la Odesa
Politică externă - marți 27 aprilie 2021

Ucraina la expulzat pe consulul rus la Odesa

Ucraina la expulzat pe consulul rus la Odesa

Guvernul ucrainean l-a declarat marţi persona non grata pe consulul rus la Odesa, după ce Moscova a decis luni expulzarea unui diplomat al ambasadei Ucrainei în Rusia, a anunţat Ministerul de Externe ucrainean, relatează agenţia EFE.

Expulzarea diplomatului ucrainean este o ”continuare a campaniei împotriva Ucrainei lansată de Federaţia Rusă şi o altă manifestare a acţiunilor ostile împotriva angajaţilor misiunilor diplomatice” ucrainene, afirmă MAE ucrainean, justificând expulzarea consulului rus la Odesa, care trebuie să părăsească Ucraina înainte de 1 mai.

Rusia l-a expulzat recent pe consulul ucrainean la Sankt Petersburg, care a şi fost reţinut pentru scurt timp, potrivit autorităţilor ruse acesta încercând să obţină informaţii clasificate.

Drept răspuns, Ucraina a expulzat pe 19 aprilie un diplomat rus, măsură considerată de Moscova drept excesivă având în vedere nivelul diferit de reprezentare între o ambasadă şi un consulat, astfel că MAE rus a expulzat luni la rândul său un diplomat al ambasadei Ucrainei la Moscova, decizie la care Kievul a răspuns acum prin expulzarea consulului rus la Odesa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Camionul morții: Român, arestat în cazul vietnamezilor morţi în Anglia | Poliţia face cercetări

Poliţia italiană a anunţat sâmbătă că a arestat un român căutat de Marea Britanie într-un …