duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Ucraina: Pericolul minelor, „piraterie” informațională

Ucraina: Pericolul minelor, „piraterie” informațională

de Ileana Gheorghiu

Pericolul minelor din Marea Neagră este “piraterie informațională”. Declarația vine de la șeful adjunct al Administrației Maritime de stat a Ucrainei, citat de agenția Reuters.

Oficialul de la Kiev acuză Rusia că a lansat această informație falsă pentru a justifica, citez „închiderea unor districte ale Mării Negre sub așa-numitul „pericol al minelor”, am încheiat citatul. Marina ucraineană a mai spus că este singura care are dreptul de a distribui notificări de siguranță cu privire la partea sa din Marea Neagră și declarat avertismentul Moscovei drept o tentativă de „piraterie” informațională. Recent, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a spus că aproximativ 420 de mine plutesc în derivă în Marea Neagră, după ce s-au desprins din cablurile din apropierea portului Odesa. Informația a pus pe jar și autoritățile române. Ieri, Forțele Navale au dispus în regim de urgență intensificarea supravegherii spațiului maritim. Mai mult, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a ieșit în larg pentru misiuni de cercetare. Până la acest moment, nu au fost observate mine în aria de patrulare și nici nu au fost primite informații de la nave comerciale, au transmis Forțele Navale.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult