UE va acuza Apple pentru comportament neconcurențial

Margrethe Vestager, Vicepreședinta Comisiei Europene, va emite acuzații la sfârșitul acestei săptămâni împotriva Apple, afirmând că regulile sale din App Store încalcă legislația UE, potrivit mai multor persoane care cunosc direct situația.

Taxele se referă la o reclamație adusă acum doi ani de Spotify, aplicația de redare a muzicii, conform căreia Apple primește comision de 30% pentru distribuirea aplicațiilor prin iPhone App Store și interzice aplicațiilor să-i direcționeze pe utilizatori să plătească abonamentele în altă parte.

Bruxelles a deschis o investigație oficială în domeniul concurenței în iunie, când Vestager a spus că Apple pare a fi așa-numitul gatekeeper „când vine vorba de distribuirea de aplicații și conținut către utilizatorii dispozitivelor populare Apple”.

Apple, care a negat orice acuzație de comportament anticoncurențial, a refuzat să comenteze. La momentul plângerii inițiale Spotify, Apple a spus că aplicația muzicală dorea să „păstreze toate avantajele” App Store-ului său „fără să aducă nicio contribuție pe piața respectivă”.

Este unul dintre cele mai cunoscute cazuri antitrust din Europa împotriva unui grup tehnologic din SUA. Oamenii familiarizați cu procesul au avertizat că procesul va fi unul de durată.

Check Also

Se îngroașă gluma: Buget record pentru apărare în SUA – 2,4 miliarde de dolari pe zi

Washington – Congresul Statelor Unite a aprobat un buget record de 886 de miliarde d…