Home Actualitate UEFA analizează regula golurilor marcate în deplasare (Times)
Actualitate - Interne - Sport extern - 3 săptămâni în urmă

UEFA analizează regula golurilor marcate în deplasare (Times)

UEFA analizează regula golurilor marcate în deplasare

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) va lua în discuţie renunţarea la regula golurilor marcate în deplasare în competiţiile sale, a relatat cotidianul britanic The Times, citat de Reuters.

Regula se aplică atunci când scorul este egal la finalul celor două manşe, echipa care marchează mai multe goluri în deplasare fiind declarată învingătoare.

Regula, introdusă de UEFA în sezonul 1965-1966, a ajuns în centrul atenţiei în actuala stagiune, în care unele meciuri s-au disputat pe terenuri neutre, fără spectatori, din cauza contextului pandemiei COVID-19.

The Times a precizat că regula ar urma să fie discutată la reuniunea Comisiei de competiţii a UEFA de la Porto, vineri, cu o zi înaintea finalei Ligii Campionilor, dintre echipele engleze Manchester City şi Chelsea.

Câştigătoarea ediţiei trecute a Ligii Campionilor, Bayern Munchen, a fost eliminată în acest sezon de Paris Saint-Germain în sferturile de finală, graţie regulii golurilor înscrise în deplasare, la fel fiind şi cazul lui Juventus, scoasă din cursă de Porto, în optimi, după prelungiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Coşul de fum, înalt de 150 de metri, demolat prin implozie

Rompetrol Energy, societatea responsabilă de construcţia centralei de cogenerare de pe pla…