VOUCHERE VACANTA

Aglomerație mare în agențiile de turism. Speriați că vocuherele de vacanță din anii anteriori expiră astăzi, românii se înghesuie să plece în concedii. Fie fac rezervări pentru perioada imediat următoare, fie achită avansuri pentru finalul lunii iulie și luna august. Hotelierii spun că fenomenul a luat amploare în ultimele două săptămâni.

Voucherele de vacanţă din anii precedenți mai pot fi utilizate pentru rezervări doar până astăzi potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. Asta face ca turiștii să înroșeaacă liniile telefonice ale agențiilor de turism și ale recepțiilor de pe litoral.
Voucherele de vacanţă au fost colacul de salvare al turismului intern, o arată un studiu recent, realizat de o platformă hotelieră online. Potrivit cercetării, mai bine de 20 la sută dintre respondenţi au afirmat că NU au mers în vacanţă prin ţară înainte de a primi aceste tichete, însa acum si-au permis sa vina la mare.

Mai bine de jumătate dintre românii care primesc vouchere de vacanță au achitat cu ele vacanța de vară. 30% dintre aceștia au plătit cu ele weekend-urile prelungite, iar 8% city break-uri în țară.

Voucherele de vacanţă pot fi utilizate doatr pentru plata vacanțelor în România pentru servicii care includ cel puțin o noapte de cazare. Voucherele pot fi folosite și pentru servicii de masa, servicii balneare, dar și pentru plata programelor turistice opționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Condiții mizere la Târgul de Crăciun din Constanța

Astăzi, comisarii de la Protecția Consumatorilor, sub conducerea președintelui ANPC, Horia…