Ultimele pregătiri pentru Festivalul Tradițiilor Pescărești

Constanța se pregătește să găzduiască unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale și gastronomice ale verii: Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești. Acest festival își propune să celebreze bogăția și diversitatea culturii pescărești din zonă, aducând laolaltă tradiții, obiceiuri și bucate delicioase.

Cu o istorie îndelungată și o tradiție recunoscută în pescuit, Constanța va fi gazda perfectă pentru acest eveniment care reunește localnicii și turiștii dornici să descopere farmecul și autenticitatea vieții de pescar.

Cel mai așteptat moment al festivalului va fi parada gastronimică. Vizitatorii vor putea savura preparate tradiționale pe bază de pește proaspăt. De la icre, ciorbă și saramură de pește, până la fructe de mare delicioase. O călătorie în universul fascinant al pescarilor, acest festival se dorește a fi o punte între trecut și prezent, între tradiție și inovație, între gust și experiențe unice.

Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești va avea loc în perioada 15 – 18 iunie la Pavilionul Expozițional. Deschiderea o va face Ansamblul Profesionist “Brâulețul”, alături Ion Ghițulescu, Ionuț și Doinița Dolănesc și Elena Gheorghe alături de band-ul său. Vineri vor fi prezente toate ansamblurile județului Constanța, reprezentative ale etniilor conlocuitoare, după care Mircea Cazan, Nikolas Papadopoulos, Viorica Macovei și Valentin Zamfira vor încheia această seară. Sâmbătă, pe scenă va urca echipa de la “Căluțul de Mare” cu o piesă de teatru dedicată copiilor. Ziua va continua cu concerte susținute de Stela Enache, Ovidiu Lipan Țăndărică, Ansamblul Folcloric „Româncuța”, Ionuţ Galani și Ansamblul “Asteria”, Taraful “Lătărețu” și Taraful “Cleante”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…