UMC are cel mai nou simulator de Poziționare Dinamică din sud-estul Europei

Universitatea Maritimă din Constanța are acum cel mai nou simulator de Poziționare Dinamică (Dynamic Positioning) din sud-estul Europei, capabil să livreze cursuri de DP Simulator, Induction, Refresher și Maintenance.

Simulatorul a fost actualizat cu ultima versiune de software, Kongsberg, K-Pos, 8.4.

Centrul Internațional de Training DP din cadrul UMC este acreditat de Nautical Institute din Londra, UK, singura entitate de acreditare în domeniul DP la nivel global.

Instructorii UMC sunt comandanți de marină, licențiați DP, cu o vastă experiență pe nave și platforme de foraj din industria offshore. De asemenea și instructorii sunt acreditați de către Nautical Institute.

Beneficiarii instruirii în Centrul de training DP (ofițeri de punte, de mașină și electricieni) sunt în proporție de 80% străini, din Bulgaria, Ucraina, Turcia, Grecia, Israel, Suedia, Italia, etc. Ei deprind, la cel mai înalt nivel de profesionalism, abilitățile necesare operării în siguranță a navelor acționate în sistem DP.

UMC are cel mai nou simulator de Poziționare Dinamică din sud-estul Europei

Apetitul pentru specializarea în operarea navelor cu sistem DP este foarte mare, pentru că și nivelul salarial este stimulativ (între 300 și 800 Eur net pe zi, în funcție de experiență și tipul de navă pe care este îmbarcat).

Noul simulator poate recrea scenarii realiste în diferite operațiuni offshore oil and gas cât și parcuri eoliene, cum ar fi: aprovizionare platformă, montare țeavă sau cablu pe fundul mării, operațiuni subacvatice cu ROV, foraj marin de mare adâncime, instalare de turbine eoliene offshore, construcții marine offshore.

Navele care operează offshore, nu demult  exploatate manual, acum sunt mult mai sigure și eficiente fiind dotate cu sistemul revoluționar de DP, acționate prin computer, însă, pe viitor, următorul pas va fi către navele autonome, operate de la distanță, fără prezență umană la bord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

LNBF: CSM Constanța victorie clară în deplasare la Rapid

Într-un duel intens din Liga Națională de Baschet Feminin, echipele CS Rapid și CSM Consta…