miercuri, 24 iulie, 2024
Home Actualitate Un an de la incendiul de la SCBI

Un an de la incendiul de la SCBI

de Ileana Gheorghiu

12 morți și niciun vinovat. A trecut un an de la incendiul care a cuprins secția ANTI COVID a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța.

Șapte pacienți au murit pe loc din cauza flăcărilor, iar alți cinci la câteva zile după ce au fost transferați la alte unități medicale. În timp ce rudele își plâng morții, autoritățile încă două din colț în colt. Unitatea medicală încă nu a fost redeschisă la capacitate maximă, iar vinovați nu există.

Pe 1 octombrie 2021, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța se declanșa iadul. Secția ATI Covid era cuprinsă de flăcări și un fum gros acoperea întreaga unitate medicală.

Tragedia a încolonat la Constanța o serie de autorități în frunte cu șeful DSU, Raed Arafat. Primele investigații au scos la iveală probleme grave și o decizie fără precedent. Sigilarea și închiderea secției ATI pentru totdeauna.

Spitalul de Boli Infecțioase nu funcționează nici acum la capacitate maximă. Autoritățile locale au accesat fonduri europene și au renovat până acum doar o parte din clădire. Acesta ar putea funcționa în curând la 60 la sută din capacitate.

Între timp, ancheta avansează greu. Expertiza finală de la Insemex nu a venit încă, așa că deocamdată nu se cunosc cauzele oficiale și condițiile în care s-a produs incendiul și nici dacă Spitalul a respectat sau nu pe deplin regulile de securitate împotriva incendiilor.

Pe 1 octombrie 2021, în ziua neagră pentru sistemul sanitar din Constanța, în Spitalul de Boli Infecțioase se aflau 135 de pacienți. 10 dintre aceștia erau internați în secția de Terapie Intensivă. Din păcate, doar trei dintre aceștia au scăpat cu viață din flăcări.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult