Home Actualitate Cea mai mare conductă de benzină din SUA, Colonial Pipeline, oprită în urma unui atac cibernetic
Actualitate - Știri externe - sâmbătă 8 mai 2021

Cea mai mare conductă de benzină din SUA, Colonial Pipeline, oprită în urma unui atac cibernetic

Un atac cibernetic a dus la oprirea operațională a Colonial Pipeline, cea mai mare conductă de produse rafinate din Statele Unite

Compania Colonial Pipeline a declarat vineri târziu că a fost victima unui atac cibernetic, determinând compania să ia în mod proactiv anumite sisteme offline și să oprească temporar toate operațiunile de conducte. Compania a declarat că atacul a afectat unele dintre sistemele sale IT, dar nu a spus dacă vreunul dintre sistemele sale de tehnologie operațională (OT) a fost afectat direct.

Nu este clar dacă incidentul a implicat ransomware sau a fost o altă formă sau malware sau încălcare. Compania a angajat o firmă terță de securitate cibernetică care a lansat deja o anchetă asupra naturii și sferei acestui incident.

Colonial Pipeline ia măsuri pentru a înțelege și a rezolva această problemă. În acest moment, obiectivul nostru principal este restaurarea sigură și eficientă a serviciului nostru și eforturile noastre de a reveni la funcționarea normală. Acest proces este deja în desfășurare și lucrăm cu sârguință pentru a aborda această problemă și pentru a reduce la minimum perturbările clienților noștri și celor care se bazează pe Colonial Pipeline” a declarat purtătorul de cuvânt al Colonial Pipeline.

Colonial Pipeline este cea mai mare conductă de produse rafinate din Statele Unite, transportând zilnic peste 100 de milioane de galoane de combustibil printr-un sistem de conducte care se întinde pe mai mult de 5.500 de mile între Houston, Texas și Linden, New Jersey.

Incidentul vine la doar câteva zile după ce Agenția Națională de Securitate a SUA (NSA) a lansat un aviz de securitate cibernetică axat pe securitatea sistemelor OT, în special în ceea ce privește conectivitatea la sistemele IT.

Anul trecut, NSA și Agenția pentru securitate cibernetică și infrastructură (CISA) au lansat o alertă comună prin care au solicitat operatorilor de infrastructură critici să ia măsuri imediate pentru a reduce expunerea sistemelor OT la atacurile cibernetice.

În 2019, un audit de la Government Accountability Office (GAO) a arătat că Administrația de securitate a transporturilor (DHS) a Departamentului pentru Securitate Internă (DHS) din SUA trebuia să soluționeze deficiențele în gestionarea aspectelor cheie ale programului său de securitate a conductelor.

În 2014, mai mulți operatori de conducte de gaze naturale din Statele Unite au fost afectați de un atac cibernetic care a lovit un sistem de comunicații terță parte, dar incidentul a avut un impact asupra tehnologiei operaționale.

După o revizuire a modului în care TSA își gestionează programul de securitate a conductelor, GAO a făcut o serie de recomandări în decembrie 2018 pentru a aborda punctele slabe descoperite, care includ actualizarea liniilor directoare de securitate a conductelor, planificarea nevoilor forței de muncă, evaluarea riscurilor conductelor și monitorizarea performanței programului.

În 2012, Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) a avertizat că actorii rău intenționați vizau industria gazelor naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Caz de bullying la Liceul Tehnologic N. Dumitrescu Cumpăna

Vineri, 11.06.2021, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a fost sesizat de către reprez…