Recensământul câinilor, derulat în premieră la Constanța, arată doar pe jumătate realitatea din teren. O recunosc chiar autoritățile care spun că numărul patrupedelor este cu siguranță mult mai mare decât cel înregistrat în urma numărătorii desfășurate la începutul acestui an.

Edilii orașului promit însă în continuare măsuri care să rezolve problema câinilor fără stăpân, pe măsura alocării de 6 milioane de lei, dedicată proiectului.

Un câine fără stăpân, la 200 de constănțeni. Cel puțin așa indică rezultatele recensământului câinilor, derulat în premieră, la Constanța, de Animal Society în parteneriat cu Primăria Constanța. 1.071 de câini comunitari au identificat până acum voluntarii asociației, care au fotografiat și au înregistrat câinii în cadrul proiectului Efort Comun pentru un viitor mai bun. Realitatea din stradă este însă diferită de cea din poze. O recunosc chiar autoritățile, care spun că numărul câinilor din oraș este de fapt cu mult mai mare.

Chiar și pe jumătate valabil, recensământul câinilor, spune viceprimarul Ionuț Rusu, va fi util pentru realizarea unui plan întreg pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân. Pentru prinderea acestora și îngrijirea adăposturilor se bazează pe CONFORT URBAN, pentru sterilizare pe Animal Society, iar pentru confortul animalelor promite un adăpost nou nouț, pentru care au fost deja alocate 6 milioane de lei.

721 de câini au fost sterilizați până acum de Animal Society, iar ONG-ul primite ca această campanie va continua în vara și în toamna acestui an.

Constănțenii spun că în ultimul an se observă o scădere a numărului câinilor de pe străzi, în special în centrul orașului. Situația este mai gravă în cartiere, unde animalele, chiar dacă nu sunt agresive, continuă să umble în haite.

Situația și-ar găsi mai ușor rezolvarea dacă ar exista mai multă implicare și din partea cetățenilor, care trebuie să înțeleagă să nu mai abandoneze animalele pe străzi, spun autoritățile și reprezentanții ONG-ului.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…