joi, 13 iunie, 2024
Home DOTTO News Constanța: Un copil de un an și jumătate a murit de rujeolă

Constanța: Un copil de un an și jumătate a murit de rujeolă

de Redacția Dotto

Un băiețel de un an și jumătate, diagnosticat cu rujeolă, a murit după ce a fost plimbat între două spitale. Deși vaccinat, medicii spun că a făcut toate complicațiile bolii. A ajuns în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase, iar medicii au decis să îl transfere la Spitalul Județean. De acolo a fost trimis înapoi la Infecțioase și apoi încă o dată la Spitalul Județean.

Copilul in varsta de 1 an si jumatate a plecat din Medgidia noaptea tarziu, adus de bunica lui, direct la Boli Infectioase, la Constanta. Ambulanta care l-a transportat i-a tinut masca de oexigen tot drumul, intrucat copilul nu putea ca sa respire singur.

„Deci era o insuficienta respiratorie medie. Dat find ca nu avea nicio investigatie facuta până la acel moment si noi neavand laborator pâna in cursul noptii a fost indrumat catre Spitalul Judetean”

dr Claudia Cambrea – Spitalul Boli Infectioase

Medicii de garda de la Spitalul Judetean i-au facut investigatii biologice si o radiografie pulmonara si apoi l-au retrimis la Boli Infectioase. Aici comisia medicala intrunita pentru baietel a stabilit ca era grav bolnav si-a fost retrimis din nou la Judetean.

„Copilul a fost adus in stare grava de la Spitalul de Boli Infectioase, a fost internat direct la terapie intensiva, intubat si ventilat mecanic. Echipa medicala a depus toate eforturile posibile pentru a-l salva dar in pofida tratamentului complex care i s-a administrat si-a ingrijirilor intensive, starea copilului nu s-a ameliorat, dupa 3 zile survenind decesul”

Crina Kibedi – Spitalul Județean Constanta

Copilul nu avea boli asociate sau alte afectiuni care sa-i complice boala. Fusese vaccinat la varsta de 1 an cu ROR. Cu toate astea, n-a mai putut fi salvat.

„Toata lumea trebuie sa stie ca rujeola este o afectiune pentru care nu exista un tratament etiologic. Rujeola este o afectiune care prin complicatiile ei poate sa duca la deces si singura modalitate de preventie este vaccinarea”

dr Claudia Cambrea

Prima doză de vaccin ROR se administrează, în mod normal, la vârsta de 12 luni, însă odată cu declararea epidemiei de rujeolă, pe 5 decembrie 2023, medicii de familie pot vaccina bebelușii începând cu vârsta de 9 luni. A doua doză de vaccin ROR se administrează la vârsta de 5-7 ani. În România a fost declarată epidemie de rujeolă în decembrie anul trecut.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult