Crăciun

Coșul cu cele necesare pentru masa de Crăciun este mai scump anul acesta. Este concluzia constănțenilor care zilele acestea au făcut cumpărăturile pentru masa de sărbători.

Aceștia sunt dispuși să scoată din buzunare aproximativ 500 lei pentru toate preparatele necesare și spun nu vor face rabat de la nimic, chiar cu prețul depășirii acestui buget.

Este o tradiție ca pe masa de Crăciun să existe anumite preparate culinare care ne aduc aminte de copilărie și a căror rețetă se transmite din generație în generație. Cozonacul, piftia, salata bouef, sarmalele sunt cele mai îngrăgite preperate de Crăciun. Anul acesta însă ingredientele pentru toate acestea costă și cu 30% mai mult decât anul trecut, așa că socoteala făcută acasă nu s-a potrivit cu cea din târg.

Și dulciurile costă mai mult anul acesta. Cel mai simplu cozonac costă la hypermarket între 15 și 30 de lei, iar la băcăniile artizanale de la 60 la peste 100 de lei.

Prețul produselor pentru masa de Crăciun se află la maximul ultimilor 10 ani, spune Organizația pentru Alimente și Agricultură din cadrul ONU. Oamenii spun însă că s-au obișnuit cu scumpirile și că vor pune în coș câte puțin din toate că că vorba-aceea… doar o dată-i Crăciunul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Spa-urile de la mare, pline ochi de turiști

Constanța, cea mai populară destinație turistică din România, în timpul verii, a devenit f…