marți, 16 aprilie, 2024
Home Actualitate Un milion de turiști la mare

Un milion de turiști la mare

de Redacția Dotto
250 de mii de turiști, pe litoral

Peste 1 milion de români și-au petrecut vara aceasta concediul la mare.

Datele vin de la Direcția Județeană de Statistică și ne arată că 93% dintre cei care au venit anul acesta pe litoralul românesc au fost români. Au fost însă și mulți străini, care au ales anul acesta România. Mai exact 33.415 turiști din afara granițelor țării au făcut plajă pe litoralul românesc, majoritatea din Albania, Germania, Marea Britanie și Franța.

În perioada ianuarie-septembrie 2021 în total peste 1,226,014 de turiști au vizitat litoralul Mării Negre și au stat în medie 3-4 zile. Statisticile arată că numărul înnoptărilor în primele nouă luni din anul 2021 este cu 11,2% mai mic decât cel înregistrat în aceeași perioadă din anul 2019.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult