minor

Un minor de 15 ani a fost reținut în urma incendiului din cartierul Km5 care a dus la evacuarea a 250 de persoane și rănirea a opt.

Acesta împreună cu un prieten în vârstă de 13 ani ar fi recunoscut că s-ar fi jucat cu petarde în parcarea imobilului. La scurt timp, parcarea s-a aprins iar 150 de apartamente și 37 de mașini au fost distruse, în cel mai mare incendiu care s-a produs în ultima perioadă la Constanța.

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se văd doi adolescenți care intră în parcarea subterană, iar câteva zeci de secunde mai târziu în cadre apar flăcări și pare că se produce o explozie. Alte imagini suprind un locatar disperat, care încearcă să își salveze mașina din calea flăcărilor, însă vâlvătaie este prea puternică. Disperat și panicat bărbatul fuge din calea flăcărilor cu geaca arsă pe care reuște cu greu să o arunce de pe el.

Polițiștii care fac cercetări în urma dezastrului spun că adolescenții suprinși în parcarea imobilului sunt doi minori de 13 și 15 ani, care se află momentan în custodia Poliției. În urma probatoriului administrat, minorul de 15 ani a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă, iar azi va fi prezentat unei comisii speciale pentru stabilirea discernământului.

Reprezentanții ISU Dobrogea au făcut și un bilanț al dezastrului. 150 de apartamente afectate, 37 de mașini distruse, 250 persoane, din care 70 copii au, evacuate. 30 de persoane au fost asistate medical la fata locului și 8 victime transportate la spitalul județean cu diferite afecțiuni, intoxicații și arsuri.

Primarul Constanței. Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu, împreună cu reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și ai Biroului Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență s-au întâlnit cu locatarii ansamblului de locuințe afectat de incendiu. Echipele Direcției Generale de Asistență Socială desfășoară anchete sociale.

În urma discuțiilor cu reprezentanții asociațiilor de proprietari se va face o listă cu persoanele care au nevoie de cazare. Echipajele Direcției Generale Poliția Locală sunt pe teren pentru a securiza zona, 24 de ore din 24.În ceea ce privește siguranța clădirii, Inspectoratul de Stat în Construcții va demara o expertiză tehnică pentru a verifica siguranța clădirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Dobrogea sub avertizare de vreme rea

Vești proaste de la meteorologi. În Dobrogea vin ninsorile, iar vântul va sufla cu putere.…