Un nou atac cu drone rusești la granița cu România, în zona Isaccea

Un nou atac al rușilor la granița cu România. Porturile ucrainene de la Dunăre, Reni și Izmail au fost ținta dronelor inamice.

Nici Portul Orlovka, aflat la doar 700 metri de Isaccea nu a fost ferit de atacul dronelor rusești.

La Orlovka, peste drum de Isaccea, micul port ucrainean și punctul vamal au fost atacate de șase drone. Locuitorii din Isaccea, pe țărmul românesc al Dunării le-au văzut și le-au auzit.

Atacul a fost înregistrat video de martori.

Autoritățile din Orlovka au informat Primăria Isaccea că trei șoferi de TIR au fost răniți în urma acestui atac. Patru camioane care așteptau să ajungă la bac pentru a trece Dunărea spre Isaccea au ars și două depozite de cereale au fost parțial avariate.

O dronă a picat la doar câțiva zeci de metri de bacul care urma să traverseze spre Isaccea. Sub amenințarea unui nou atac, oamenii au cerut că bacul să plece imediat.

Autoritățile vamale de la Orlovca au anunțat că astăzi punctul de control nu va funcționa. Garda de Coasta românească a transmis de dimineață că traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană. Astfel, traficul pe ieşire este redirecționat către Galaţi Rutier. La acest moment, poliţiştii de frontieră din PTF Isaccea operează strict autovehiculele aflate în punct pe intrare. Cele două bacuri care asigură traversarea de pe un mai pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Germania: popularitatea guvernului se prăbușește

Formaţiunea social-democrată SPD s-a reunit în congres la Berlin, dar delegaţii nu au mai …