A început pregătirea plajelor pentru sezonul estival. În Mamaia au apărut deja și primele utilaje, care lucrează la curățarea nisipului și nivelarea acestuia. Totul trebuie să fie pus la punct până în aprilie, când reprezentanții Apelor Române promit că vor preda sectoarele de nisip operatorilor.

Veștile bune se opresc însă aici. Urmează cel mai probabil încă o vară fără șezlonguri aproape de apă și fără beach baruri pe nisipul adus pe plajele din Mamaia vara trecută.

Au început pregătirile pentru deschiderea sezonului estival. Gardurile de protecție montate pe timp de iarnă încep ușor, ușor să dispară, iar nisipul este cutățat și afânat. Totul trebuie să fie la linie înainte ca plajele să fie predate operatorii economici, între 1 și 15 aprilie. Dacă anul trecut, plajele lărgite din Mamaia au făcut ca operatorii privați să înregistreze pierderi majore, ba chiar să renunțe la afacerile lor, pentru anul acesta, autoritățile caută încă soluții. La momentul acesta, fără o decizie guvernamentală situația s-ar putea repeta.

Din cauza lipsei șezlongurilor aproape de apă, cei mai mulți constănțeni au renunțat la ideea de a mai face plaja în stațiunea Mamaia și s-au reorientat către plajele din Constanța sau Năvodari, acolo unde distanța până la apă nu este așa de mare, iar nisipul este mai fin.

Conducerea ABADL susține că plajele noi create au fost înscrise în evidențele cadastrale și urmează să fie trecute în inventarul statului român. Totodată, în urma întâlnirilor cu operatorii de plajă, aceștia din urmă au primit asigurări că plajele vor fi predate la termen și în perfectă stare.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…