sâmbătă, 18 mai, 2024
Home Actualitate Un nou termen pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase

Un nou termen pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase

de Ileana Gheorghiu
Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Autoritățile locale anunță un nou termen pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase. Unitatea medicala care a luat foc în urmă cu 4 luni ar urma să fie deschisă în februarie.

Numai parțial însă. Ministru Sănătății Alexandru Rafila, a venit, ieri, special să vadă care este situația și a stat de vorbă cu managerul unității, dar și cu autoritățile locale și județene.

Ministrul Sănătății a ajuns la Constanța în jurul prânzului și prima oprire a făcut-o la Prefectură, unde s-a întâlnit cu autoritățile locale și județene: președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu, primarul Vergil Chițac și prefectul Constanței, Silviu Coșa.

După aproximativ o oră de discuții, Alexandru Rafila a vrut să plece spre Spitalul de Boli Infecțioase Constanța însă a zăbovit un pic, pentru a uitat unde și-a parcat mașina.

La Clinica de Boli Infecțioase a fost întâmpinat de managerul unității medicale, care i-a prezentat clădirea și consecințele incendiului, ce investiții și reparții s-au făcut până acum și ce ar mai fi de făcut.

Chiar dacă în urma evaluărilor, s-a ajuns la concluzia că unitatea nu își poate desfășura activitatea în condiții de siguranță, Rafila a precizat că trebuie găsită o soluție tranzitorie pentru ca medicii să se intoarcă în spital. Au trecut deja trei luni de când spitalului i-au fost ridicate autorizațiile de la ANMCS, DSP și celelalte instituții ale statului, care au decis că după incendiu, unitatea medicală nu mai poate funcționa în siguranță.

Într-un comunicat de presă, primarul Constanței, Vergil Chițac a declarat că din luna octombrie și până astăzi în unitatea medicală au fost investite peste 2 milioane de lei, iar alte aproximativ 400 de mii de lei au fost colectate din donații. Vergil Chițac a preconizat că spitalul va funcționa din nou, dar doar la jumătate din capacitate până la începutul primăverii.

Până în prezent clădirea spitalului a fost zugravită în totalitate și s-au făcut lucrări de ignifugarea. Au fost schimbate 40 de uși cu unele rezistente la foc și cu sistem de deschidere antipanică, s-au făcut reparații la toată instalația sanitară și a fost montată instalația de detecție la incendiu. Instalația de oxigen a fost modificată conform noilor standarde ale DSP și au fost montate tablouri de control al presiunii pe fiecare nivel.

Primăria primite că până la finalul săptămânii vor fi montate și extractoarele de aer viciat în fiecare salon care are sursă de oxigen. Acestea sunt corelate cu senzorii de oxigen și vor porni atunci când concentrația de oxigen va fi mai mare de 23%. În plan este și o instalație de aport de aer proaspat pentru holuri și saloane, care va compensa presiunea negativă din saloane.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult