somaj tehnic

Vin din nou vremuri grele pentru industria HORECA! Valul 5 al pandemiei înseamnă și un nou val de angajați care vor intra în șomaj tehnic. Patronii se pregătesc deja să își reducă activitatea, iar unii se gândesc chiar să declare falimentul.

2020 a fost anul în care industria Horeca a primit cea mai grea lovitură. Au fost perioadele de lockdown în care activitățile au fost suspendate, iar angajații trimiși acasă. A urmat 2021, cu o perioada de normalitate în timpul verii, care a redat speranță. 2022 vine din păcate cu vești proaste. România a intrat în valul 5 al pandemiei, iar autoritățile au anunțat deja noi restricții. Rata de infectare a depășit deja 3 la mie și în localități din Constanța, iar odată cu creșterea numărului de cazuri, activitatea restaurantelor va fi restrânsă la numai 30 la sută din capacitate. Asa înseamnă din nou angajați trimiși în șomaj tehnic.

La măsurile restrictive impuse de guvern se adaugă scumpirile la utilități. Iar pentru a-și păstra bruma de clienți restaurantele nu își permit să crească prețurile direct proporțional .

Un angajat care este în șomaj tehnic primește 75% din salariul brut, dar nu mai mult din 75% din salariul mediu brut pe economie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Dobrogea sub avertizare de vreme rea

Vești proaste de la meteorologi. În Dobrogea vin ninsorile, iar vântul va sufla cu putere.…