joi, 13 iunie, 2024
Home DOTTO News Un pas în rezolvarea semnalului de telefonie și internet, pentru localitățile din Delta Dunării aflate la granița cu Ucraina

Un pas în rezolvarea semnalului de telefonie și internet, pentru localitățile din Delta Dunării aflate la granița cu Ucraina

de Redacția Dotto
Delta Dunarii

Localitățile din Delta Dunării aflate la granița cu Ucraina, încep să rezolve problema comunicațiilor în zonele fără semnal pentru telefonia mobilă și internet. Comuna Ceatalchioi, cu satele din componență, este prima în care localnicii pot de acum să sune la serviciile de urgență in caz de nevoie.

Lipsa semnalului pentru telefonia mobilă/internet în Delta Dunării era cunoscută de guvernanți de peste 20 de ani. Au reacționat însă abia in toamna trecută după ce in localitățile de la granița cu Ucraina au căzut resturi de drone. La șapte luni de atunci vine o primă veste bună. Comuna Ceatalchioi are semnal GSM spune primarul Tudor Cernega :
„La Plaur este bun, la Ceatalchioi este bun, la Sălceni este bun. E un releu montat bine, destul de înalt, aparatură de ultimă generație. S-a rezolvat”.
Asta nu inseamnă că problema telefoniei mobile și a internetului este rezolvată în Delta Dunării, precizează prefectul de Tulcea, Dan Munteanu:
„Mai sunt secvențe în tot drumul Tulcea –Chilia, la CA Rosetti și cele intre brațul Sulina și Chilia”.
Sunt zone in care localnicii nu pot suna la 112, nu pot face plăți online și nu se pot folosi dispozitiv POS in magazine.
„Sper ca până la sfârșitul anului să avem semnal în această parte de graniță și până în mijlocul Deltei, așa cum ne dorim”.


Cei care raspund de rezolvarea comunicațiilor in Delta Dunării sunt președintele ANCOM, ministrii de la Dezvoltare și Mediu, guvernatorul Deltei, prefectul de Tulcea și experți in comunicații.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult