joi, 18 aprilie, 2024
Home Actualitate Un șofer fără permis propus spre arestare după o urmărire în trafic

Un șofer fără permis propus spre arestare după o urmărire în trafic

de Redacția Dotto
Tulcea: Bărbaţi din Brăila, răniţi în urma unui accident rutier

La data de 02.04.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.04.2024, până la data de 01.05.2024 inclusiv, a unei persoane cercetate pentru săvârșirea a două infracțiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În concret, s-a reținut că la data de 07.11.2023, în jurul orei 18:20, inculpatul C.P. a condus o autoutilitară pe DN3, în localitatea Valu lui Traian, în timp ce avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Ulterior, după punerea în mişcare a acţiunii penale în cauza în care era cercetat, la data de 25.03.2024, în jurul orei 00:50, inculpatul a condus un autoturism pe o stradă din municipiul Constanţa, ocazie cu care a traversat o intersecţie fără a respecta culoarea roşie a semaforului. Nu a respectat apoi nici semnalele de oprire efectuate de lucrătorii de poliţie ce au constatat contravenţia, continuându-şi deplasarea. Observând că este urmărit de o autospecială de poliţie, inculpatul a mărit viteza de deplasare şi a oprit ulterior într-o parcare, unde a coborât de la volan şi a încercat să fugă, fiind însă prins de agenţii de siguranţă publică. În cadrul primelor verificări s-a constatat că inculpatul avea în continuare suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

La data de 02.04.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a respins propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.04.2024, până la data de 01.05.2024 inclusiv, a inculpatului C.P. Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a formulat contestaţie împotriva măsurii arestului la domiciliu.

Cercetările sunt efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliției Municipiului Constanţa – Secția 2, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult