armă

Experții militari explică unde a greșit santinela de pază care a fost atacată și i-a fost furată arma din dotare, în Mamaia Sat. Soldatul aflat in postul de paza a povestit la ancheta ca a fost atacat de agresor pe la spate, trantit la pamant si taiat la mana cu un cutit.

Asa a explicat ca a dat drumul pustii din mana iar hotul s-a facut nevzut cu ea. Veteranii il contrazic: dacă santinela se trezeşte cu atacatorul alături trebuie sa îl împuşte pe loc.

Experți militari și militari în rezervă pun în discuţie două ipoteze pentru furtul armei de la unitatea militară din Mamaia Sat. Ei cred că atacatorul fie era de-al «casei» şi cunoştea zona şi modul în care militarii executau serviciul de pază, fie santinela încălcat consemnul, adică regulile specifice unei santinele, luand telefonul mobil care i-a distras atenția.

https://youtu.be/_hiMQM3Wm-4

Alţi militari spun că dacă soldatul s-ar fi luptat eroic cu hoţul, ar fi fost grav rănit. Cu toţii sunt însă de acord într-o privinţă: atacatorul trebuia să fie împuşcat. Conform regulilor de pază ale unităţilor militare, în cazul în care un străin pătrunde în incinta unei unităţi este somat, apoi se trage un foc de avertisment în aer, iar dacă acesta continuă să înainteze este împuşcat. În cazul în care santinela se trezeşte cu atacatorul lângă el şi nu mai este timp de avertismente, îl împuşcă pe loc.

Veteranii aduc în discuție slaba pregătire a militarilor care păzeasc unităţile Armatei Române.

Două anchete au fost deschise de Parchetul Militar și polițiști, care încearcă să rezolve misterul furtului de armă. În continuare hoțul este de negăsit. La fel și pistolul – mitralieră furat de la Armata Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…