Focare

Medgidia a pus în funcțiune o unitate mobilă de terapie intensivă destinată bolnavilor COVID.

Secția ATI mobilă suplimentează nevoia din spital, unde toate cele 13 paturi ATI sunt ocupate. Medicii spun că pacienții continuă să vină la spital în stare gravă și că majoritatea celor care au nevoie de oxigen și asistență medicală în Terapie Intensivă sunt nevaccinați.

În curtea Spitalului Municipal din Medgidia a fost adusă o secție ATI mobilă cu 1o paturi. Șapte paturi au fost ocupate încă din prima zi de funcționare.

Localnicii infectați cu noul coronavirus vin aici din tot județul, aduși de ambulanțe care lucrează la foc continuu. Echipele medicale vin cu un pacient în stare gravă la fiecare oră. Majoritatea celor care ajung în Terapie Intensivă și au nevoie de intubare sau sunt dependenți de oxigen nu sunt vaccinați, spun medicii.

Secția ATI a Spitalului Medgidia are 13 paturi pentru adulți, iar în acest moment toate sunt ocupate. Tocmai de aceea cadrele medicale au solicitat o secție ATI mobilă.

Deși incidența cazurilor de COVID-19 este în scădere, în județul Constanța numărul deceselor rămâne ridicat. Cel puțin 20 de oameni și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vaccin antigripal gratuit la medicii de familie

Peste 26 de mii de constănțeni s-au vaccinat deja antigripal. Vaccinul se găsește la Const…