Home Actualitate USR-PLUS: plângere penală, acuză o înşelătorie electorală în plină desfăşurare
Actualitate - Politică - marți 17 noiembrie 2020

USR-PLUS: plângere penală, acuză o înşelătorie electorală în plină desfăşurare

Alianţa USR-PLUS anunţă că a depus marţi o plângere penală pentru înşelăciune şi pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Plângerea penală este semnată de către Dacian Cioloş şi Dan Barna, iar reprezentanții USR-PLIS spun că au primit sesizări credibile de la cetăţeni care au fost contactaţi telefonic sub aparenţa unui sondaj de opinie ce era de fapt „o acţiune de manipulare electorală” cu afirmaţii mincinoase despre proiectele din Parlament ale celor două partide.

Conform liderilor USR-PLUS, falsul sondaj de opinie are un call-center dedicat şi foloseşte în discuţiile cu cetăţenii denumirea mincinoasă de „Asociaţia Socio-Politică”.
„Am identificat folosirea pe scară largă a acestei tehnici interzise de marketing politic – push poll – prin care un competitor electoral încearcă schimbarea opţiunilor de vot prin manipulare, introducerea în discuţie a unor zvonuri neconfirmate şi ştiri false pentru a schimba opţiunile electorale prin manipulare”, arată USR-PLUS într-un comunicat de presă.
Reprezentanții alianței cer autorităţilor să intervină „rapid şi fără echivoc” pentru a-i identifica pe cei care „încearcă o înşelătorie electorală de proporţii” şi pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi. Ei atrag etenția că „o astfel de operaţiune de manipulare este în plină desfăşurare şi continuă un şir de campanii manipulatoare conduse de reprezentanţi ai vechilor partide pe care le-am văzut şi în precedentele campanii electorale la care USR PLUS a devenit ţintă”.

Un comentariu

  1. Sunt penibili…
    Clotilde Armand e devenit primar cu toate ca a vazut o tara intreaga ce mizerii s-au intamplat la BES, au fost si marturii in acest sens, exista doua procese penale pe rol.
    Eu nu tin cu nici un partid, dar daca se intampla asta la PSD sarea planeta in aer, era revolutie in tara si evident ambasada americana protesta vehement…
    Deci cat de penibili pot fi, se scalda in penibilitate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Turiștii din Mamaia, limitați la maximum trei ore de plajă de noul regulament al parcărilor

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a postat, în această seară, pe pagina de Facebook, nou…