Vacanța la mare se împarte între băi de mare și de soare și sporturi nautice. Cuceriţi de albastrul mării și de valuri, sute de turiști îşi testează zilnic limitele prin practicarea sporturilor nautice. Kitesurfingul, stand-up paddle, surfingul sau plimbarea cu caiacul câștigă din ce în ce mai mulți adepți de la an la an.

Curajul şi spiritul de aventură – acestea sunt principalele elemente de care au nevoie turiştii dornici să încerce sporturi nautice. Nimic nu se face la întâmplare. Începătorii preferă stand-up paddle, un sport în care echilibrul este cel mai important. La linia de start s-au aliniat astăzi câțiva zeci de turiști, dornici să-ncerce o distracție nouă.

Standup-paddle este un sport în care ai nevoie doar de o placă, de o vâslă și, obligatoriu, de echilibru. Pentru o oră de distracţie, turiştii scot din buzunare o sută de lei şi sunt asistaţi de un instructor. Iar competițiile sunt distracție curată.

Irina este o turistă care a venit cu câinele pe placă. Îl cheamă Pixel și participă la toate competițiile.

De pe mal, turiștii s-au uitat ca la spectacol.

Cei mai experimentaţi, dar şi cu dare de mână, au rămas fideli kitesurfingului, un sport dificil care implică, pe lângă echilibru, cârmuirea unui zmeu imens.

O oră de kitesurfing costă 50 de euro. Cine a spus da provocării s-a îndrăgostit de acest sport.

E vremea concediilor, iar plajele de la malul mării sunt pline. 12o de mii de turiști au ocupat în weekend 8o% din capacitatea oficială de cazare.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…