VACANTA

RAPPS ține cu dinții de activele de la malul mării. Două hoteluri din Neptun, un Centru Expozițional si o vilă din Mamaia rămân în continuare în administrarea Regiei, care va continua să câștige bani frumoși de pe urma lor. Economiștii sunt de părere că decizia RAPPS ar trebui să fie una temporară și că, mai devreme sau mai târziu, aceste active vor trebui vândute, pentru că statul nu s-a dovedit a fi un bun administrator pentru ele.

Regia Autonomă „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” numără active în toată țara. Printre acestea și hotelul Dacia din Neptun, vila Egreta din Mamaia și Centrul expozițional din Neptun. Cel mai profitabil imobil deținut de RAPPS este însă hotelul Doina. Renovat complet între 2003 și 2007, complexul din Neptun este preferat de mulți demnitari români, dar găzduiește și turiști obișnuiți români și străini. Hotelul oferă pe lângă cazare și servicii de tratament, dar și mese de protocol la cel mai înalt nivel.

În anul 2004, în imediata vecinătate a hotelului s-a construit și un centru de conferințe, aflat tot în proprietatea RA-APPS, care și-a completat astfel serviciile. Centrul cu o capacitate de 500 de locuri și poate găzdui conferințe, congrese, dar și ședințe ale Guvernului.

RAPPS nu vrea să se despartă nici de hotelul Dacia, din Neptun, chiar dacă turiștii nu sunt mulțumiți de serviciile pe care le oferă.

Chiar și așa, Regia are planuri mari cu hotelul, ce a fost renovat în urmă cu trei ani. În viitor, la Dacia ar putea fi găzduiți jurnaliștii care vin în delegații oficiale, iar RAPPS mai spune că are în vedere și transformarea barului unității de cazare într-un spațiu pentru servirea micului dejun. Regia nu vrea să renunțe nici la vilele pe care le are în Neptun și în Mamaia, poziționate strategic, aproape de plajăș. Unele dintre ele au fost modernizate, iar RAPPS speră că va scoate bani mai frumoși din închirierea lor, decât din vânzare.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…