Vacanță la minut

Vacanță la minut. Vacanțele la Marea Neagră se cumpără… la minut. La fiecare 60 de secunde, un turist își rezervă un sejur pe litoralul românesc, încasările agențiilor de turism fiind și de 1 milion de euro pe zi. Pentru vârful de sezon unele hoteluri sunt deja ocupate la capacitate maximă, iar antreprenorii de pe litoral cred că vara aceasta le va merge mai bine chiar și decât în 2019, considerat cel mai bun sezon din istoria turismului autohton.

Pe lângă Mamaia și Vama Veche, turiștii preferă anul acesta și stațiunile Venus, Olimp sau Neptun.

În agențiile de turism, angajații abia dacă mai fac față apelurilor de la turiști. După un an greu, cu multe restricții, vacanța la mare este ca o gură de oxigen, mult așteptată. Așa se face că, la fiecare minut, un turist ocupă o cameră de hotel, iar încasările agențiilor au explodat. Sunt zile în care acestea depășesc chiar și 1 milion de euro.

Cererile de vacanță au crescut în ultimele două săptămâni cu peste 50% față de aceeași perioadă a anului 2019. Este rezultatul relaxării restricțiilor impuse pe perioada pandemiei, spun agenții de turism.

La goana după rezervări contribuie și prețurile mai mici decât anii trecuți, dar și condițiile încă restrictive pentru sejurile în străinătate. Sunt încă multe țări din toată lumea, care condiționeză intrarea pe teritoriul lor fie de vaccinul anti COVID-19, fie de testul PCR, care costă cel puțin 300 de lei, de persoană.

Cea mai solicitată perioadă pentru vacanță rămâne și anul acesta iulie – august, multe hoteluri fiind ocupate deja la capacitatea maximă admisă de autorități, în acest interval. Cât despre pretențiile turiștilor, cei mai mulți aleg hoteluri de 3 și 4 stele și caută servicii all inclusive.

Până pe 20 iunie, la malul Mării Negre, este valabil Litoralul peentru toți, un program destinat turiștilor care preferă să-și petreacă vacanța în extrasezon, atunci când plajele sunt mai libere, soarele prietenos, iar marea începe să se încălzească ușor. O noapte de cazare în această perioadă costă de la 40 de lei, la un hotel de trei stele, dar poate ajunge până la 600 de lei la un hotel de patru stele cu mic dejun inclus, acces la piscină și la SPA. Luând în calcul acest program și rezervările în creștere, agenții de turism cred că 2021 va fi anul relansării turismului intern în general și al turismului de litoral în special.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Curat murdar în Parcul Tăbăcăriei

Imagini greu de privit și un miros insuportabil în Parcul Tăbăcăriei. În tunelul prin care…