trafic

An de an, vacanța la mare începe cu ore bune pierdute în trafic. Drumul 39 spre sudul litoralului se transformă într-o masă compactă de mașini, iar șoferii abia dacă înaintează cu viteza melcului. Variante ocolitoare nu sunt deocamdată decât pe hârtie. Până la practică însă mai e mult, așa încât mulți turiști fac cale întoarsă de la concediul pe litoralul românesc, preferând în schimb nisipul bulgăresc, turcesc sau grecesc.

Calvarul turiștilor începe încă de pe Autostrada Soarelui, unde drumul fie se îngustează din cauza lucrărilor, fie se blochează la cel mai mic accident. Iar pe măsură ce înaintează către litoral, situația se înrăutățește. De cum ieșiți din Agigea spre Mangalia, trebuie să vă înarmați cu răbdare. Din trei benzi de mers veți mai avea la dispoziție doar una, blocajele fiind inevitabile.

La intersecţia cu drumul spre Techirghiol și la sensul giratoriu de la ieşirea din Eforie Nord, coloanele de mașini se întind pe sute de metri, scurtând timpul de relaxare din concediu şi adăugând nervi, oboseală și stres.

Autoritățile promot soluții încă din 2016. Iar una dintre ele ar fi drumul expres Tulcea – Vama Veche, care ar înlesni deplasarea turiştilor şi a localnicilor care circulă cu viteză pe un drum cu o singură bandă pe sens. A doua soluție, mult discutată este un drum nou, modern și rapid care să care să ocolească zona Techirghiol – Eforie.

Pe hârtie cele două variante erau deja finalizate în 2019, în realitate, lucrările nici nu au început. Așa se face că sătui de timp pierdut în zadar, mulți români aleg vacanțele peste Dunăre, la bulgari, unde infrastructura se modernizează de la an la an, iar prețurile serviciilor sunt comparabile, dacă nu chiar mai mici decât la noi. De pe lista de opțiuni nu lipsesc însă nici Grecia sau Turcia tot mai des căutate de români pentru vacanța de vară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Jocurile online, adevărate pericole pentru copii

Polițiștii constănțeni trag un semnal de alarmă referitor la jocurile online. Aceștia au t…