vineri, 24 mai, 2024
Home Actualitate Vacanță printre obiective turistice abandonate

Vacanță printre obiective turistice abandonate

de Redacția Dotto

Inaugurată cu mare fast acum aproape 11 ani, pasarela din Mamaia pare abandonată. Este a treia vară de când este închisă, iar de lucrări nu s-a apucat nimeni.

Partea din față a pasarelei, afectată de lucrările de lărgire a plajei a fost demontată parțial acum mai bine de o jumătate de an, pentru expertizarea pilonilor și așa a rămas, asta deși analiza specialiștilor a arătat că poate fi reabilitată. Pentru turiști, priveliștea e dezamăgitoare.

Municipalitatea a anunțat că obiectivul turistic va fi reparat însă planul este abia în faza de documentații și obținere a avizelor, iar asta poate să dureze chiar și o jumătate de an.

Nici pe faleză situația nu e mai bună. Acvariul care adăpostește peste 100 de specii de pești este închis pentru lucrări de reparații după ce o bucată din tavan s-a desprins la începutul acestui an.

Vizavi, impunătorul Cazino este încă îmbrăcat în schele. Lucrările începute în anul 2020 care urmau să fie gata în toamna anului 2022 nu au fost încă finalizate, iar termenul a fost devansat pentru 2024. Turiștii mai au de așteptat așadar până când vor ajunge să poată vizita bijuteria arhitecturală așa că acum, se limitează la fotografii cu fațada spectaculoasă.

În inima istorică a orașului, centrul vechi, Edificiul Roman cu Mozaic e alt obiectiv turistic care are în această vară lacătul pus. Avea nevoie de lucrări urgente de reparații care vor fi terminate cel mai probabil la toamnă.

Muzeul Arheologic Histria, Muzeul și Cetatea Carsium Hârșova și Muzeul Axiopolis Cernavodă, sunt de asemenea închise pentru turiști în acest sezon estival, din cauza lucrărilor de reabilitare care ar trebui să fie gata în prima jumătate a anului viitor.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult