Vacanțe

Vacanțe mai scumpe în această iarnă în stațiunile de la munte. Prețurile la concedii vor crește și cu peste 20 la sută. Veștile proaste vin de la Federația Patronatelor din Industria Ospitalității, care s-au reunit astăzi la malul mării.

Hotelierii spun că de vină sunt restrictiile impuse de pandemie, dar și ultima decizie a Guvernului de a majora salariul minim cu 10%. Investitorii din turism au semnat și un manifest pe care îl vor trimite Executivului în care cer să ca industria HORECA să nu mai fie sacrificată.

Creșterea salariilor cu 10 la sută va duce automat și la creșterea prețurilor, spun reprezentanții din HORECA. Iar asta se traduce în vacanțe mai scumpe cu cel puțin 20 la sută, în această iarnă. Majorarea tarifelor pentru concedii este determinată și de restricțiile impuse de pandemie, care nu mai permit hotelurilor și restaurantelor să funcționeze la capacitate maximă.

Reprezentanții Federației Patronatelor din Industria Ospitalitati, care s-au întâlnit la Constanța au semnat și un manifest în care cer măsuri fiscale care să ajute industria HORECA. Patronii de restaurante, terase, baruri și organizatorii de evenimente vor activarea reală a șomajului tehnic și plafonarea taxelor pe salariu de până la 3.100 de lei.

Date fiind mișcările din viața politică și căderea Guvernului Cîțu, hotelierii nu își pun însă mari speranțe că revendicările lor vor fi ascultate prea curând la București. Un singur lucru este deocamdată clar: prețurile la vacanțe vor crește în perioada Sărbătorilor de Iarnă și este foarte posibil ca și acest trend să se mențină până vara viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vești proaste de la brutari. Pâinea, mai scumpă

Vești proaste de la brutari. Pâine s-a scumpit deja cu peste 10 la sută, iar prețul va con…