Vacanțe mai scurte și mai scumpe

Vacanțe mai scurte și mai scumpe. Este previziunea analiștilor pentru vacanța de vară de anul viitor. Agenții de turism sondează zilele acestea preferințele românilor, iar 90% dintre cei chestionați spun că își vor concediul în stațiunile românești de la Marea Neagră.

Industria turismului se pregătește pentru sezonul de vară următor. Cel mai recent sondaj la care au participat peste 4.ooo de romani a relevat ca peste 87% dintre ei iau în calcul să își petreacă vacanța de vară în stațiunile de la Marea Neagră. 11 procente nu au luat încă o decizie în această privință.

Cele mai apreciate destinații pentru concediu sunt Eforie Nord, care conduce în top, urmată de Mamaia, Saturn, Neptun, Venus și Jupiter.

Cei mai mulți români spun că vor alege să se cazeze în hoteluri de 3 și 4 stele și că prefer serviciile tip all inclusive. 29% caută cazare cu mic dejun, iar 13,3% sunt interesați doar de cazare, nu și de servicii de masă.

Mai mult de jumătate dintre românii care au participat la sondaj spun că sunt dispuși să plătească mai mult pentru vacanță, constienti de scumpiri, în timp ce puțin peste o treime vor aloca aceeași sumă ca în 2022. Niciunul dintre turiștii chestionați nu vor să cheltuiască însă mai mult de 2000 de lei pentru cazarea la mare.

Analiștii spun că cel mai probabil anul viitor turiștii vor plăti mai mult pentru sejururi mai scurte. Chiar și așa majoritatea celor obișnuiți cu concediile nu vor renunța la vacanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…