Vaccinarea anti-COVID va fi gratuită dar nu va fi obligatorie
HomeNewsVaccinarea anti-COVID va fi gratuită dar nu va fi obligatorie
News - 3 săptămâni în urmă

Vaccinarea anti-COVID va fi gratuită dar nu va fi obligatorie

Au început pregătirile pentru vaccinarea anti-COVID. În țara noastră vor veni primele 10 mii de doze între Crăciun și Anul Nou, iar primii care vor beneficia de acest vaccin sunt cei care lucrează în spitalele COVID și suport COVID. În faza I sunt vizate zece spitale, printre care și cel de Boli Infecțioase din Constanța.

Premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat, luni, 21 decembrie, că autorităţile au făcut pregătirile necesare pentru a putea demara campania de vaccinare anti-COVID începând cu data de 27 decembrie.

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat data de 23 decembrie 2020 ca dată probabilă pentru acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19 produs de BioNTech și Pfizer, se are în vedere primirea vaccinului în România în perioada 26-31 decembrie 2020.

De asemenea, în această perioadă vor începe activitățile de training a personalului care se va ocupa de vaccinare. Se estimează că toți membrii echipelor de vaccinare vor realiza acest training până cel târziu în 25 decembrie .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Mai puține cazuri de răceală și gripă față de sezonul precedent

În fiecare an, milioane de oameni sunt „victime” ale răcelii, mai ales copiii, care merg l…