Vaccinarea

Zeci de mii de doze de vaccin antigripal riscă să fie aruncate la gunoi, la Constanța. Puțini sunt cei care aleg să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, deși medicii spun că vaccinul poate fi administrat concomitent cu cel împotriva COVID-19. Vaccinul antigripal se administrează cu prioritate vârstinicilor și persoanelor care au boli cronice, copiilor și femeilor gravide.

În plin val 5 al pandemiei de Covid-19, constănțenii nu se mai înghesuie la cabinetele medicilor de familie pentru a se imuniza împotriva gripei sezoniere.
În primele două luni ale campaniei de vaccinare, care a debutat în octombrie anul trecut, 62.000 de constănțeni au ales să se vaccineze antigripal. Numărul celor interesați să se imunizeze împotriva gripei sezoniere a scăzut brusc la începutul acestui an.

Medicii recomandă vaccinarea antigripală în special persoanelor vârstince, celor cu boli cronice, copiilor cu vârste între 2 ani și 17 ani și femeilor gravide. Sezonul gripei începe din octombrie și se termină în mai, iar organismul produce anticorpi pentru a ne proteja impotriva infectiei cu virus gripal în aproximativ două săptămâni după administrarea serului. Tocmai de aceea medicii recomandă vaccinarea din timp, pentru a evita ca virusul să se răspândească în comunitate.

Din totalul de 132.425 de doze de vaccin antigripal distribuite municipiului Constanța, peste 37.000 au rămas încă nefolosite. Acestea expira în lunile iulie – august ale acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Patru clădiri emblematice din Constanța sunt puse în lumina…promovării

Patru clădiri emblematice din Constanța, iluminate arhitectural începând cu ziua de aniver…