valul 5

Interes scăzut pentru vaccinare, la Constanța. La cel mai mare centru de imunizare din județ se prezintă tot mai puțini pacienți și asta în ciuda creșterii alarmante a numărului de cazuri COVID-19. La Poarta Albă incidența a depășit deja, atenție, 11 la mia de locuitori, iar în municipiul Constanța sunt raportare zilnic sute de infectări cu SARS COV 2.

În valul cinci al pandemiei numărul de infectări ar putea fi dublu față de valul patru, atrăgea atenția recent ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Cu toate acestea, la Constanța interesul pentru vaccinare este mult mai scăzut ca anul trecut. La Pavilionul Expozițional, cel mai mare centru de vaccinare din județ, cozile pentru vaccinare sunt acum doar o amintire, iar cei care vin totuși să se vaccineze spun că o fac pentru a putea călători.

Medicii spun că în ultima perioadă abia dacă vaccinează 500 de persoane pe zi, pe majoritatea cu prima doză. Majoritatea sunt convinși de prieteni, familie sau rămân marcați de pierderea persoanelor dragi, din cauza acestui virus.

Creșterea numărului de cazuri de SARS COV 2 a determinat autoritățile să decidă reintroducerea purtării măștii și în spațiile deschise.

În coaliție se vorbește și despre adoptarea Certificatului COVID-19 la locul de muncă însă deocamdată nu s-a luat nicio decizie referitoare la acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Dobrogea sub avertizare de vreme rea

Vești proaste de la meteorologi. În Dobrogea vin ninsorile, iar vântul va sufla cu putere.…