Vaccinul anti-Covid, doar la medicii de familie

Constănțenii își vor putea administra cea de-a patra doza a vaccinului Covid doar la medicii de familie. Motivul?

Mâine este ultima zi în care Centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional din Constanța va mai fi deschis pentru cei care doresc să se imunizeze. Care este situația și care sunt alternativele pentru constănțeni ne spune colega mea Andreea Bălan. Bun găsit Andreea!

Așa este Ana, mâine în intervalul orar 09:00-13:00 vă veți mai putea imuniza la Centrul Expozițional din Constanța. Motivul pentru care acesta se va închide este interesul scăzut manifestat pentru vaccinare în ultima perioadă. Conform datelor furnizate de către DSP Constanța, pe parcursul lunii aprilie în judeţul nostru au fost imunizate 1.772 de persoane, din care 143 cetățeni ucrainieni.

Ce alternative au locuitorii județului nostru? Pot merge să se imunizeze la centrele deschise din județ la Mangalia, la Sanatoriul Balnear şi Centrul Multifuncţional de sănătate de la Năvodari, de altfel singurele rămase deschise, ori se pot adresa medicilor de familie. În acest moment doar 49 de medici de familie din totalul de 400 existenţi în judeţ şi-au manifestat disponibilitatea de a vaccina populaţia împotriva virusului Sars- Cov-2. Ar mai fi de adăugat faptul că de la 1 iulie, toate punctele de vaccinare își vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie. Totodată, din 16 mai începe și vaccinarea cu cea de-a patra doză de vaccin anti-Covid cu serul de la Pfizer, administrarea dozei fiin d posibilă doar pentru cei care au făcut primele trei doze cu un vaccin de tip ARN mesager.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…