Val de viroze respiratorii. Mii de copii și adulți ajung zilnic în cabinetele medicilor de familie cu febră, nas înfundat și roșu în gât. Medicii spun că abia mai fac față valului uriaș de îmbolnăviri. O soluție pentru a ține boala la distanță este vaccinul antigripal clasic, spun medicii, care ne mai sfătuiesc să evităm zonele aglomerate.

3.100 de cazuri de viroze respiratorii și pneumonii s-au înregistrat la Constanța numai în ultimele șapte zile. Cu 50 la sută mai multe decât în urmă cu o săptămână, potrivit datelor de la DSP Constanța. Medicii de familie spun că ne confrutăm cu un val uriaș de îmbolnăviri. Într-un singur cabinet ajung aproape 150 de pacienți pe săptămână, ceea ce este epuizant.

Mulți dintre pacienți sunt copii, care se plâng de roșu în gât, febră, tuse și dureri de cap. Medicii spun că cel mai des semnele de boală ale celor mici se manifestă în weekend, după cinci zile petrecute la școală, în colectivitate. Tocmai de aceea, doctorii îi sfătuiesc pe părinți să îi țină pe copii acasă și să le dea tratamentul prescris de specialiști încă de la primele simptome de îmbolnăvire.

În plus față de viroze, gripă, pneumonii și COVID-19, medicii spun că în ultima perioadă s-au confruntat și cu cazuri de Rotavirus.

Ministrul Sănătății a declarat recent că primăvara se întâmplă să fie viroze și nu ne confrutăm cu un fenomen neobișnuit. Alexandru Rafila mai spune că odată cu încălzirea vremii va scădea și numărul de viroze.

Pe 9 martie anul acesta au fost ridicate toate restricțiile impuse de pandemia COVID-19, după ce specialiștii au consiserat varianta Omicron mai puțin severă și au constatat că vârful îmbolăvirilor s-a înregistrat în luna februarie. La trei săptămâni distanță, cabinetele medicilor și spitalele sunt din nou sufocate de pacienți cu gripă, COVID, pneumonii și infecții respiratorii.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…