Vama

Record, după record pe litoralul românesc. Și nu doar de turiști, ci și de prețuri. La Vama Veche, tarifele sunt aproape identice cu cele de pe costa Mării Mediterane. Vamaioții spun că prețurile s-au mărit atât de mult, încât 50 de lei nu îți mai ajung pentru nici o oră de distracție.

120 de lei de persoană într-o cameră cu patru paturi, cu baie pe hol. Este unica oferă rămasă disponibilă pentru weekendul viitor în Vama Veche, care se anunță cel mai aglomerat din tot sezonul estival. De altfel, prețurile din Vamă au ajuns să concureze cu cele de pe plajele Mării Mediterane. Șezlongurile care sufocă plaja, cândva plină doar ce cearceafuri și rogojine, se închiriază cu prețuri care pornesc de la 25 și ajung la 50 de lei, în timpul săptămânii.

Iar dacă ții la bani, ai varianta de ați aduce băutura de acasă, chiar dacă trebuie să o transporți mai bine de 600 de kilometri.

Așadar, vremea în care Vama era destinația preferată a celor care doreau să se distreze la buget redus a apus de mult. Dacă acum câțiva ani 50 de lei erau suficienți pentru o zi întreagă de distracție, acum aceeași sumă se duce în maximum o oră.

Pe strada principală din stațiune, cunoscută de vamaioți ca Magheru, o shaorma mare se vinde cu 30 de lei, o ciorbă cu cel puțin 20 de lei, iar cea mai simplă pizza poate costa tot 30 de lei.

Chiar și în ciuda prețurilor, toate cele 10 mii de locuri de cazare din Vama Veche, cu tot cu spațiile destinate amplasării corturilor și rulotelor sunt rezervate weekendul viitor, de Sfânta Maria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Alertă la Constanța. Geantă suspectă, aproape de mall

A fost alertă în această după amiază la Constanța. Un apel la 112 care anunța prezența une…