Provocare inedită lansată pe Facebook pentru cea mai îngustră străduță din Peninsulă. Președintele Comunității Elena vrea să transforme stradela Vântului într-un adevărat punct de atracție turistică.

Acesta a mobilizat deja zeci de constănțeni și antreprenori care vor să dea celei mai mici artere pietonale din centrul istoric o nouă înfățișare.

Să facem ceva simplu și cu bun gust – aste le transmite președintele comunității elene, Anton Antonidis, constănțenilor cărora le cere să i se alăture în proiectul Stradela Vântului pe care o vede transformată într-un un punct de atracție turistică, asemenea celor din Grecia. Cu case frumos colorate, flori la ferestre și pavaj îngrijit.

Inițiativa a stârnit și interesul municipalității, care promite prin vocea viceprimarului Ionuț Rusu că se va implica în proiectul de modernizare a stradelei chiar și cu fonduri.

Locatarii sunt dornici să dea o mână de ajutor inițiatorilor pentru a moderniza artera, dar consideră că întâi de toate trebuia să se ia în considerare reabilitarea clădirilor de pe stradă. Mergând la pas pe stânga și pe dreapta întâlnești conace vechi boierești, case cu arhitectură deosebită, majoritatea momunente istorice. Legenda spune că pe Stradela Vântului a ajuns şi unul dintre cei mai mari povestitori ai lumii, Hans Christian Andersen, care a descris această stradă în 1841, ca fiind cât o palmă de lată.

„Stradela Vântului” era văzută ca o graniţă simbolică între două comunități: cea grecească și cea armenească. O punte spre mare cu lățimea ce poate fi cuprinsă de anvergura brațelor și lungimea de doar 100 de metri. După Strada Sforii din Braşov, a cărei lăţime este de numai 110 centimetri, Stradela Vântului este a doua cea îngustă stradă din ţară.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…