Vergil Chițac a deschis anul școlar la Lic. Ovidius

Primarul Vergil Chițac a fost astăzi prezent la festivitatea de deschidere a noului an școlar de la Liceul Teoretic Ovidius. Începerea noului an școlar a avut loc într-un cadru restrâns. La festivități au fost prezenți doar elevii claselor a V-a, a IX-a și a XII-a, direcrorul liceului și câțiva profesori. Motivul? Lucările de reabilitare a clădirii care nu au fost încă finalizate.

109 mii de elevi din județul Constanța s-au întors de astăzi în bănci. Este al doilea an când școala începe sub semnul pandemiei de COVID-19, cu un set de reguli clare pe care trebuie să le respecte atât profesorii, cât și elevii. Purtarea măștii este obligatorie în timpul orelor, dar nu și în curtea școlii. Măștile textile sunt în continuare acceptate, dar cu condiția să acopere nasul și gura. Ca noutate. De anul acesta va fi posibilă vaccinarea elevilor, a profesorilor și a părinților și în școli, acolo unde există cabinete medicale. În județul Constanța, până acum, au fost vaccinați 7.495 de adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 și 19 ani, ceea ce situează județul pe locul patru în țară. Și cadrele didactice din județ sunt vaccinate în proporție de 50%, fiind categoria profesională cu cea mai mare rată a vaccinării.

La Liceul Teoretic Ovidius din Constanța a avut astăzi loc festivitatea de deschidere a noului an școlar în prezența primarului Vergil Chițac. Evenimentul s-a derulat în format restrâns, doar cu elevii claselor a V-a, a IX-a și a XII-a. Unitatea de învățământ se află în plin proces de reparații cu fonduri europene. Proiectul în valoare de 8,7 milioane de lei are drept obiectiv optimizarea consumurilor energetice la nivelul clădirii și alinierea acesteia la standardele și cerințele de performanță energetică europene. Lucrările ar trebui finalizate luna viitoare.

Primarul a subliniat că susține performanța în Educație și a promis investiții substanțiale în acest domeniu, dar și burse pentru elevii cu rezultate foarte bune la învățătură.

Cu ocazia începerii noului an școlar și Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa fost prezent, alături de inspectorul școlar general ISJ Constanța, Sorin Mihai, la Școala Gimnazială George Coșbuc din 23 August.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Căști de 11 milioane lei, confiscate

Căști audio în valoare de 11 milioane de lei, dacă ar fi fost originale au fost confiscate…