Vergil Chițac: Am urcat pe platforma de achiziții publice caietul de sarcini pentru demolarea stadionului “Gheorghe Hagi”.

Primarul Constanței a anunțat printr-o postare pe Facebook că a fost lansată achiziția  privind proiectarea și execuția desființării construcțiilor existente pe amplasamentul „Complexului Stadion Gheorghe Hagi”.

„Scopul realizării acestui obiectiv de investiții este reprezentat de viabilizarea amplasamentului în scopul construirii unui complex sportiv nou. Terenul va trebui eliberat de sarcini deoarece construirea stadionului din cadrul complexului sportiv se va realiza pe baza unui protocol încheiat cu CNI”.

„Serviciile de proiectare sunt necesare pentru execuția de lucrați de demolări, demontări, dezafectări, defrișări și colectare, sortare și transport la depozitele autorizate al deșeurilor rezultate. În vederea demolării activelor de pe amplasamentul menționat, a fost elaborată expertiza tehnică. După executarea lucrărilor de demolare și desfacere, deșeurile rezultate vor fi încărcate și transportate la locul prevăzut în documentațiile de urbanism. În elaborarea devizului general se va include și costul cu transportul/depozitarea materialelor rezultate din demolare”, se arată în document.

Vergil Chițac, a dat asigurări locuitorilor din zonă că lucrările nu îi vor afecta.

„Pentru a nu influența negativ clădirile învecinate, cele 3 turnuri (sau toate 4) se recomandă a se demola printr-un proces de implozie controlată sau printr-un proces de demolare, de sus în jos, utilizând fălci pulverizatoare (foarfece) montate pe macara turn. Mijloacele mecanizate grele, care ar putea genera vibrații și șocuri mari asupra clădirilor învecinate, precum și prăbușiri necontrolate ale părților care se desfac în apropierea limitei de proprietate sunt interzise. Executantul va imagina și pune în operă panouri sau bariere de protecție, estacade, etc., pentru a proteja vecinătățile. Se vor lua de asemenea măsuri pentru diminuarea degajărilor de moloz, praf asupra proprietăților învecinate și spațiului public. Modul de demolare și de acționare cu utilajele nu vor afecta și nu vor periclita persoanele aflate în clădirile învecinate și a celor aflate pe trotuar sau carosabil, nici bunuri materiale aflate în afara proprietății aferente construcției demolate”, se mai arată în caietul de sarcini.

Vergil Chițac: Am urcat pe platforma de achiziții publice caietul de sarcini pentru demolarea stadionului “Gheorghe Hagi”.

Postarea integrală a primarului Constanței:

„În urmă cu puțin timp, am urcat pe platforma de achiziții publice caietul de sarcini pentru demolarea stadionului “Gheorghe Hagi”. Vă asigur de pe acum că lucrările vor proteja mediul și locuitorii din zonă și că vor urmări toate normele în vigoare. Estimez că vom finaliza demolarea stadionului la jumătatea anului viitor, urmând ca, din acel moment, să lăsăm constructorului loc să se desfășoare. Înainte de toate acestea, împreună cu domnii Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, l-am vizitat pe ministrul Sportului, Eduard Novak. Domnia sa va trebui să inițieze HG de demolare. Dar, din câte se vede, se pare că deja l-am convins”.

Primarul Constanței speră ca Stadionul „Gheorghe Hagi“ să fie demolat până în vara anului 2023, pentru ca, ulterior, Compania Națională de Investiții să se apuce de construcția noii arene la Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

O nouă acțiune a Farului în școli

”Marinarii” au vizitat astăzi Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“ din Constanța. Prin …