vineri, 14 iunie, 2024
Home DOTTO News Vergil Chițac, un nou mandat de primar și Florin Mitroi, președinte al CJ Constanța

Vergil Chițac, un nou mandat de primar și Florin Mitroi, președinte al CJ Constanța

de Redacția Dotto

Vergil Chițac, candidatul Partidului Național Liberal, a câștigat alegerile locale la Constanța. Chițac și-a asigurat astfel un nou mandat în fruntea Primăriei cu 29,41% din voturi. Pe locul doi s-a clasat Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită, care a obținut 20.8 % din voturi, iar pe locul al treilea Horia Constantinescu, care a atras 20.69% din sufragii. Candidatul Alianței pentru Unirea Românilor a reușit să obțină 11.15% din voturi, urmat la mare distanță de Felicia Ovanesian, fostul city manager al Constanței, care a înregistrat un procent de 4.79. Victoria lui Vergil Chițac vine după o campanie din care au lipsit dezbaterile, iar prezența la vot a fost de numai 43,14%. Chițac a promis că va continua proiectele începute și că va atrage fonduri europene pentru dezvoltarea orașului. PNL păstrează multe primării câștigate în urmă cu 4 ani. Mangalia, Medgidia, Poarta Albă, Ciocârlia, Albești, Horia, Mihai Viteazu. Pierde însă Primăria Ghindărești. Liberalii nu au reușit nici de data acesta să câștige nici la Cumpăna, unde Mariana Gâju de la PSD și-a adjudecat al șaptelea mandat de primar. La Consiliul Local Constanța, social democrații au fost pe primul loc în preferințele electoratului, cu 23,56% din voturi. PSD este urmat PNL cu 22,34% și de ADU cu 20,44%. AUR a obținut la Consiliul Local 15,37%, urmat de Felicia Ovanesian cu 3,5%.

Florin Mitroi a câștigat președinția CJC

Candidatul Partidului Național Liberal, Florin Mitroi, a obținut victoria în cursa pentru Consiliul Județean Constanța. Mitroi a strâns 37.68% din voturi, fiind preferat de 106.955 de alegători. Mitroi a depășit performanța partidului său, care a înregistrat un procent de 36.08%. Pe locul al doilea s-a clasat Cătălin Grasa, candidatul Partidului Social Democrat, cu 24.38% din voturi. PSD a obținut un scor foarte apropiat, de 24.15%. Podiumul a fost completat de Mohmmad Murad, reprezentantul AUR, cu 14.67% din voturi.  Partidul său a înregistrat un procent de 15.92%. Pe locul al patrulea, Claudiu Palaz, de la Alianța Dreapta Unită, cu 10.93% din voturi. Mihai Lupu, actualul președinte al Consiliului Județean Constanța, care în 2020 a câștigat președinția CJC din partea PNL, a reușit să adune doar 2.94% din sufragii. Iar PUSL, partidul din care face parte acum a obținut doar 2.05% din voturi.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult